CEL MAI SOLICITAT PELERINAJ 5 ZILE 4 NOPTI IN SFANTUL MUNTE ATHOS

“Sfantul Munte este locul unde oamenii se duc pentru a invata cum sa isi castige mantuirea chiar de la cei care se nevoiesc pentru acest lucru ”

REGASITI ADEVARATA PACE A MINTII IN CEL MAI SACRU LOC CRESTIN ORTODOX DE PE PAMANT UNDE CALUGARII PASTREAZA NESCHIMBATE TRADITIILE DIN PRIMELE SECOLE !

PELERINAJ LA SFANTUL MUNTE ATHOS PENTRU inchinare la Sfinti si la Icoanele facatoare de minuni ale Maicii Domnului ,discutii cu parintii duhovnicesti si schimbarea in bine a propriei vieti (identificarea si lepadarea de patimi, iubirea lui Dumnezeu) cu Participare la Privegherea pentru praznicul Nasterii Maicii Domnului la Schitul Romanesc Lacu

ZIUA 1 – Luni / Bucuresti – Ouranopolis ( aproximativ 780 km.)

Prezentare in parcarea circulara din Piata Constitutiei din Bucuresti ( in fata Palatului Parlamentului ) la ora 05 : 45. Plecare din București la ora 06 : 00 spre Grecia pe traseul Giurgiu – Plevna – Sofia – Kulata – Serres. Sosire la Ouranopolis in jurul orei 19 : 00 în funcţie de formalităţile vamale şi trafic. Cazare hotel

ZIUA 2 – Marți / Ouranopolis -M-rea Dohiariu -M-rea Xenofont (croaziera) – M-rea Vatoped (Sf. Ipatie)

Mic dejun incepand cu ora 07:00. Intalnire la ora 07:30 in fata receptiei pentru plecare spre Biroul pentru Pelerini din Ouranopolis . Ridicarea vizelor necesare intrarii la Muntele Athos de la Birou incepand cu ora 07 : 45. La ora 08 : 15 ridicarea biletelor pentru vaporul rapid / salupa care pleaca la 08 : 45 spre Sfantul Munte.

Se debarca (aprox 09 : 15 ) la Măn. Dochiariucu hramul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil (închinare la Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului Gorgoupicousa,Grabnic Ascultătoarea și la celelalte odoare ale mănăstirii)

Apoi ( aprox 11 : 00 ) vom lua vaporul Axion Estin spre Măn. Xenofont cu hramul Sfintul Gheorgheunde vom ajunge aproximativ la 11 : 15. Ne vom închina la Icoana Maicii Domnului Odighitria / Calauzitoarea, (cea care a venit în chip minunat de la Vatoped în 1730)

Plecare cu microbuzul spre Măn. Vatoped cu hramul Bunei Vestiri (închinare la icoanele făcătoare de minuni Paramythia (Mangaietoarea /Mijlocitoarea),Esfagmeni (Injunghiata)Elaiovrytissa (Izvoratoarea de ulei) , Pyrovolitheisa( impuscata) , Ktitorissa (ctitorita) sau Vimatarissa (pazitoarea Sfantului Altar), Pantanassa (a tot imparateasa) și la celelalte odoare ale mănăstirii).Cazare Manastirea Vatoped sau Sfantul Ipatie (in functie de confirmari)

ZIUA 3 – Miercuri / M-rea Filoteu – M-rea Pantokrator – M-rea Stavronikita –Sf.Ilie – M-rea Iviron

Plecare cu microbuzul spre Măn. Filotheu (închinare la Icoana Maicii Domnului Glycophilousa( Dulcea Sărutare) , Măn. Pantokrator – închinare la icoana Maicii Domnului Gerontissa( Stareta) apoi la Sfantul Ilie și Măn Stavronikita (închinare la icoana Sfantului Nicolae Streidas)

Apoise ajunge la Mănastirea Ivironcu hramul Adormirii Maicii Domnului – închinare la icoana făcătoare de minuni Portaitissa (Portărița), si la izvorul Maicii Domnului.Cazare

ZIUA 4 – Joi / Kareia – M-rea Cutlumus – Gheron Gavriil – Panagouda – M-rea Marea Lavra -Schitul Prodromu

Plecare spre – Karyes (capitala Sfântului Munte) – Biserica Protaton

Se va vizita si Măn. Cutulmus numita si “lavra romaneasca” cu hramul Schimbarea la fata (inchinare la icoana facatoare de minuni Phovera Prostasia,Pazitoarea de rele)

Discuție duhovnicească cu gheron Gavriil. Vizitarea chiliei Panagouda, unde a trăit Cuviosul Paisie Aghioritul. Apoi se merge cu microbuzul spre Marea Lavracu hramul Bunei Vestiri(închinare la moaștele și crucea Sf. Athanasie și la cele icoanele făcătoare de minuni ale Maicii Domnului–Koukouzalissa(Cucuzeliţa),Oikonomissa (Ocrotitoarea) iar apoi spre Schitul Romanesc Prodromu cu hramul Sfantului Ioan BotezatorulCazare.

ZIUA 5 – Vineri / Schitul Prodromu – Aghiazma Sf. Athanasie – Schitul Lacu

Inchinare la icoana Prodromita. Discuție duhovnicească cu părintele Iulian, duhovnicul Schitului. De aici plecare cu mașina spre Agheasma Sfantului Athanasie iar apoi la Schitul Lacucu hramul Sfantul Mare Mucenic DimitrieChilia Buna Vestire – Lacu a părintelui Ștefan (cazare)

ZIUA 6 -Sambata / Schitul Lacu – M-rea Sf. Pavel – Dafni – Ouranopolis (croaziera) – Salonic (170 km.)

Dela Lacu deplasare cu microbuzul pana la Mănăstirea Sfantul Pavel (ce adaposteste darurile celor trei Magi aduse lui Hristos precum si mana dreapta a Sfantului Maxim Marturisitorul)

La ora 10 : 00 se ia vaporul rapid / salupa spre Ouranopolis unde veti ajunge la 11 : 45. (in aceasta croaziera,pana la Dafni veti admira Manastirile Dionisiu, Grigoriu și Simonospetra )

Plecare din Ouranopolis spre Salonic la ora 12 : 00 Pe drum se opreste la Mănăstirea Suroti pentru Închinare la mormântul pr. Paisie Aghioritul și la moaștele Sf Arsenie Capadocianul. Sosire la Salonic in jur de ora 15 : 00.

Vizitarea orașului Salonic -Biserica Seminarului teologic – închinare la moaștele Sf. Teodora din Tesalonic si a Sf. Cuv. David, Biserica Sfânta Sofia – închinare la moaștele Sf. Vasile cel Nou Tesaloniceanul, Catedrala mitropolitană – închinare la moaștele Sf. Grigorie Palama). Mănăstirea Vlatadon (locul unde a predicat Sf. Ap. Pavel tesalonicenilor) și panorama orașului văzut de sus. Cazare Salonic

ZIUA 7 – Duminică / Salonic – Sofia – Bucuresti (aproximativ 700 km)

Participarea la Sf. Liturghie la Biserica Sfantului Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir – închinare la moaștele Sf. Dimitrie și Sf. Anisia, cripta subterană a martiriului Marelui Mucenic Dimitrie (slujba se termină pe la ora 10, 30). Mic dejun incepand cu aprox.ora 11 : 00 Plecare spre Bucuresti via Kulata – Sofia (linia de centura) -Ruse. Sosire în Bucureşti, aproximativ ora 23.00, în funcţie de formalităţile vamale şi trafic

Servicii incluse in BULGARIA si GRECIA : – Transport cu microbuz dotat cu aer condiţionat – Cazare 1 noapte la Hotel 2 stele in Ouranopolis in camera dubla – Cazare 1 noapte la Hotel 3 stele in Salonic in camera dubla – 1 mic dejun in Ouranopolis – 1 mic dejun in Salonic, dupa participarea la Sfanta Liturghie de la Sfantul Dimitrie – Vizitarea obiectivelor religioase mentionate in Salonic – Preot insotitor vorbitor de limba greaca

Servicii incluse in Sfantul Munte Athos :

- aviz de intrare in Sfantul Munte ( Diamonitirion ) – deplasarea cu vaporul rapid / salupa de la Ouranopolis la Manastirea Dohiariu – deplasarea cu vaporul de la Manastirea Dohiariu la Manastirea Xenofont – deplasarea cu vaporul de la Manastirea Sfantul Pavel la Portul Dafni – deplasarea cu vaporul de la Portul Dafni la Ouranopolis – deplasarea cu microbuze si pe jos ( trasee lejere/coborariri maxim 2ore) timp de 4 zile – cazare 4 nopti la Manastiri ( se sugereaza o mica donatie sau lasarea de acatiste ) – 4 mese de dimineata la trapeza Manastirii unde are loc cazarea – 4 mese de seara la trapeza Manastirii unde are loc cazarea

BONUS DIN PARTEA AGENTIEI :

  • Diploma de vizitator al Sfantului Munte Athos

  • Un set de fotografii reprezentative cu Sfantul Munte

Powered by WordPress | Designed by: SEO Consultant | Thanks to los angeles seo, seo jobs and denver colorado