Cod C.1 – 2 nopti cazare ( 1 noapte cazare Ouranopolis + 1 noapte cazare Salonic )

PELERINAJ   IN  GRECIA  LA SALONIC   si Sfantul  MUNTE  ATHOS  3 zile  / 2 nopti 

 

REGASITI  ADEVARATA  PACE A  MINTII  IN  CEL  MAI  SACRU  LOC  CRESTIN ORTODOX  DE  PE PAMANT UNDE CALUGARII PASTREAZA NESCHIMBATE  TRADITIILE  DIN PRIMELE  SECOLE   !

 PELERINAJ   LA  SFANTUL  MUNTE  ATHOS  PENTRU  INCHINARE  LA  ICOANELE  FACATOARE  DE  MINUNI  ALE  MAICII  DOMNULUI 

 

ZIUA 1  / Bucuresti – Salonic – Ouranopolis 

Intalnire in aeroportul Otopeni cu reprezentantul agentiei la ora 10:30.
Plecare din Bucuresti spre Salonic cu compania TAROM, cursa RO 275, la ora locala 12:30.
Sosire la Salonic, pe aeroportul Makedonia International la ora locala 14:15.
La iesire veti fi asteptati  cu o placuta inscriptionata „ PELERINAJE  LA ATHOS” de catre sofer, pentru transfer aeroport –  hotel  4* din Ouranopolis  . Cazare.  Timp liber la dispozitie.
Optional: Cina / Seara greceasca la o taverna cu specific local. Tarif / persoana: intre 20 EUR si 30 EUR, in functie de disponibilitatea restaurantului si meniul ales.

ZIUA 2  / Ouranopolis  – Sfantul  Munte Athos  – Ouranopolis – Salonic  

PROGRAM pentru BARBATI :
Mic dejun.
Intalnire cu reprezentantul  agentiei in receptia hotelului la ora 07:20.
Prezentare la Biroul pentru pelerini la ora 07:30 pentru ridicarea vizelor necesare intrarii la Muntele Athos si la ora 08:15 ridicarea biletelor pt speed boat-ul care pleaca la ora 08:45 catre Daphne.
Sosire in Daphne la ora 09:25.

Transfer spre Karyes (capitala Sfântului Munte)– Biserica Protaton (cu celebrele fresce ale lui Manuil Panselinos, închinare la Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului Axion Estin(Cuvine-se cu adevarat/Vrednica esti)Măn. Iviron -închinare la icoana făcătoare de minuni Portaitissa (Portărița), si la izvorul Maicii Domnului , Măn. Cutulmus (inchinare la icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului Phovera Prostasia,Pazitoarea de rele și la celelalte odoare ale mănăstirii)  , Măn. Vatoped cu închinare la icoanele făcătoare de minuni ale Maicii Domnului  Paramythia (Mangaietoarea /Mijlocitoarea), Esfagmeni (Injunghiata) Elaiovrytissa (Izvoratoarea de ulei) , Pyrovolitheisa( impuscata) , Ktitorissa (ctitorita) sau Vimatarissa (pazitoarea Sfantului Altar) , Pantanassa (a tot imparateasa)  si daca timpul permite   Man. Stavronikita inchinare la icoana facatoare de minuni a Sfantului Nicolae  numita Streidas ( datorită stridiilor ce se sălăşluiseră în crăpătura cea mare de pe mijlocul icoanei, în vremea în care aceasta s-a aflat sub apa mării ), La ora 17:00 transfer Athos – Daphne pentru imbarcare speed boat catre Ouranopolis. Plecarea are loc la ora 18:00.
Sosire in portul din Ouranopolis la ora 18:40..

——————————————-

PROGRAM pentru FEMEI:

Mic dejun.
Croaziera in jurul muntelui Athos intre 10:00 si 13:30.

PROGRAM  COMUN :
Transfer port Ouranopolis – Hotel Salonic  Sosire in jurul orei  20 : 15  Cazare Hotel 4 stele  Timp liber la dispozitie.

ZIUA 3

Mic dejun. Eliberarea camerelor la ora 11:00.  La ora 11:30 prezentare in receptia hotelului pentru transfer catre aeroportul Makedonia International. In drum,vizitarea Bisericii Sfantului Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir – închinare la moaștele Sf. Dimitrie și Sf. Anisia, cripta subterană a martiriului Marelui Mucenic Dimitrie. Imbarcare pentru cursa TAROM RO 276 la 14:45 catre Bucuresti Otopeni. Sosire in Bucuresti la ora locala 16:20.

Servicii incluse :
- bilet de avion Bucuresti – Salonic – Bucuresti, cu compania aeriana TAROM
- taxe aeroport
- transfer Salonic – Ouranopolis
- 1 noapte cazare hotel  4*, cu mic dejun (Ouranopolis)
- 1 noapte cazare hotel  4*, cu mic dejun (Salonic)
- transfer hotel Salonic – aeroport Salonic

Servicii neincluse (dar obligatorii de achitat la fata locului) – valabile numai pentru barbati:
- aviz intrare muntele Athos (Diamonitirion):  25 EUR/ persoana
- speed boat Ouranopolis – Daphne si retur: aproximativ 55 EUR/ persoana
- transfer Daphne – Athos si retur: 28 EUR/ persoana (minim 10 persoane)

Servicii neincluse (dar obligatorii de achitat la fata locului) – valabile pentru toate persoanele participante la programul Athos-Salonic:
- mese suplimentare, bauturi
- bacsis
- niciun alt serviciu ce nu este mentionat ca fiind inclus


Observatii:

In functie de programul festivitatilor si posibilitatilor de participare, se va schimba ordinea vizitarii unor obiective sau inlocui partial unele vizite in functie de masurile de securitate;
Categoria hotelurilor este cea oficiala pentru Grecia.

Nota:
Autoritatile grecesti isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere; AGENTIA DE TURISM  NU ESTE RASPUNZATOARE pentru astfel de situatii care nu pot fi depistate anterior plecarii si nu ramburseaza suma achitata aferenta programului; Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu Grecia.

Acte necesare pentru calatorie:
- carte de identitate  sau pasaport valabil minimum 6 luni de la data intoarcerii in tara.

Conditii de retragere:
- Conform regulilor generale ale agentiei, in conformitate cu Contractul de Prestari Servicii Turistice.

Termenul limita de inscriere:

- 45 de zile inainte de data de plecare.

SFATURI UTILE PENTRU TURISTI:

- Moneda locala este EUR.
- Lista obiectelor de luat in pelerinaj la Athos:
- Pomelnic pentru cei vii si cei raposati. Se pot face mai multe copii, pentru a da cate una parintilor, impreuna cu o suma de bani, dupa posibilitati.
- Carte de rugaciuni si/sau acatistier (pentru momentele de liniste si rugaciune personala).
- Pelerina de ploaie sau imbracaminte adecvata zilelor ploioase.
- Un carnet pentru notarea evenimentelor si a odoarelor vazute in diverse lacasuri.
- Aparat foto si acumulatori de rezerva. Filmarea nu este permisa pe Muntele Athos, fotografierea interiorului bisericilor se face doar cu permisiunea calugarilor.
- Telefon mobil (nu uitati sa-l deschideti doar cand e necesar, veti avea putine sanse sa-l incarcati, mai ales intr-un grup mare care concureaza pentru aceeasi priza).
- Bani (preferabil bancnote mai mici de 100 EUR pentru a putea da la pomelnice si a plati pentru diverse produse de vanzare la pangarele manastirilor).
- Mancare neperisabila (conserve, fructe, batoane de ciocolata, etc.). In interiorul manastirilor nu se mananca carne (afara de peste si fructe de mare).
-  Tinuta pelerinilor trebuie sa fie decenta, purtarea pantalonilor scurti fiind interzisa.

Powered by WordPress | Designed by: SEO Consultant | Thanks to los angeles seo, seo jobs and denver colorado